Dzisiaj jest 30 lis 2022, 20:24

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ZTE MF286a
Post: 23 sie 2022, 18:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
Witam wszystkich
chciałbym się zapytać jak można się połączyć przez telnet z tym routerem chciałbym zainstalować Openwrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 23 sie 2022, 18:41 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14094
Lokalizacja: Warszawa
Tu masz opisane metody dostępu do tego routera: https://github.com/openwrt/openwrt/comm ... 055b7cef3e Nie wszystkie wersje dawane przez operatorów posiadają wbudowany telnet, więc w niektórych przypadkach trzeba posłużyć się innymi metodami opisanymi w powyższym linku.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 23 sie 2022, 19:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
No u mnie w routerze port 23 do telnetu jest nie dostępny i nie wiem jak go otworzyć


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 24 sie 2022, 06:33 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14094
Lokalizacja: Warszawa
Przeczytałeś w ogóle ten link? Nie jest dostępny domyślnie i albo go trzeba najpierw uruchomić albo nie ma go w ogóle i trzeba skorzystać z uartu. Jak w sofcie tego nie ma to nie ma, magicznie się się pojawi.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 26 sie 2022, 09:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
a ty uartem coś zdziałam?
https://botland.com.pl/konwertery-usb-u ... 59508.html


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 26 sie 2022, 09:24 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14094
Lokalizacja: Warszawa
Tak.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 26 sie 2022, 23:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
https://drive.google.com/file/d/1trA0F3bU64q0QmDZqTRko4-AD441O4VK/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1F8rsFsoYEjbvl4mQ4eoZqcvAJmdvlYvJ/view?usp=sharing
To moje cudo od środka


Ostatnio zmieniony 27 sie 2022, 10:54 przez kuras, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 27 sie 2022, 07:07 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14094
Lokalizacja: Warszawa
Taki jak każdy. Popraw tagi bo wkleiłeś url do strony www a nie bezpośrednio do obrazka.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 27 sie 2022, 13:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
https://allegro.pl/oferta/konwerter-usb-uart-pl2303-wtyk-usb-waveshare-11854404051?snapshot=MjAyMi0wOC0yN1QxMDo1OTo1Mi45OTFaO2J1eWVyOzVmMWQ3M2ZiZjA3OGRhMjk5ZGNhNTUwODM2MWEyNWZhYjgzM2Y0NjY0ZDY5NDI2ODUxODg5OTc2NTdlMjhmMmQ%3D

zakup zrobiony


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 17 wrz 2022, 13:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
Witam po długiej przerwie
połączyłem się z routerem tym portem tylko nie bardzo wiem od czego zacząć zatrzymałem uboot w routerze i nie wiem co dalej jakie polecenia


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 17 wrz 2022, 13:34 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 sie 2022, 18:21
Posty: 7
znalazłem tu jakiś opis może coś wykombinuje żebym tylko routera nie uwalił
https://morfikov.github.io/post/konsola ... r-tp-link/
https://morfikov.github.io/post/sysupgr ... e-openwrt/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: ZTE MF286a
Post: 17 wrz 2022, 14:04 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 kwie 2010, 00:28
Posty: 14094
Lokalizacja: Warszawa
Jeszcze raz napiszę: nie przeczytałeś w ogóle linku który podałem. Masz tam wyraźnie podane polecenia które masz wykonać. Dlaczego tego nie przeczytałeś?'

setenv serverip 192.168.0.22
setenv ipaddr 192.168.0.1
tftpboot 0x81000000 openwrt-ath79-nand-zte_mf286a-initramfs-kernel.bin
bootm 0x81000000

Jak się uruchomi to robisz normalnie sysupgrade normalnym obrazem sysupgrade.

Wcześniej zrób backup partycji, to też jest w opisie.

_________________
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
designed by digi-led.pl
...Copyright © 2010-2013, Ekipa openrouter.info